BICA: duurzame designer, toffe tapijtstoelen

Home/Diversen/BICA: duurzame designer, toffe tapijtstoelen

Bianca van Schie is een ontwerpster die met hergebruikte materialen werkt. Onder het label BICA brengt zij deze artikelen op de markt, waarbij elk product uniek is. Ook geeft Bianca interieuradvies. ‘Ik merk dat veel mensen moeite hebben om een persoonlijke sfeer in huis aan te brengen. Ik luister naar de wensen van de klant en zet mijn kennis, ervaring, maar vooral mijn creativiteit om in een compleet advies. Zodat het droomhuis er dan toch echt van gaat komen.’ Bianca kan al haar ideeën en creativiteit goed kwijt in haar onderneming. Met haar passie voor het vak en haar out-of-the-box denken komt ze vrijwel altijd met iets origineels. Zoals deze stoelen met bekleding van Tretford tapijt.

Bianca over LIEFDE op het eerste GEZICHT

Als ontwerpster werk ik graag met oude materialen en geef ze op originele wijze een nieuw gezicht. Ik vind het gewoon leuker om mijn oude stoelen te behouden en ze in een nieuw jasje te steken dan dat ik nieuwe koop. Het nieuwe jasje dat ik ze geef moet dan natuurlijk wel bij het ontwerp passen. Dagen-, soms wel wekenlang kan ik zoeken naar de juiste materialen. Heerlijk vind ik dat! Zo heb ik Tretford ook ontdekt. En ja, als ik eerlijk ben was dat liefde op het eerste gezicht. Wég ben ik van de natuurlijke, stoere uitstraling van de tapijten en vooral van de echte, diepe kleuren.
Maar er was meer. Toen ik me verdiepte in het merk, in het productieproces en de bedrijfsvoering ontdekte ik dat we veel delen. Zoals aandacht voor het milieu en menselijke relaties. Ik voelde me dan ook meteen geroepen om met de tapijten te gaan werken. De stroom creativiteit in mijn hoofd was
niet meer te houden!

Het resultaat? Deze kleurrijke blikvangers.

Wat vind je ervan? Ontdek je er iets in? Of geven ze je een inzicht? Misschien vind je ze wel ‘gewoon’ mooi. Of hebben ze om een andere reden je aandacht getrokken. Dat is ook waar ik het voor doe: de verhalen die bij de ontwerpen ontstaan. Verhalen van jou of van mij. Dat verhaal kan gaan over de emotie die een ontwerp oproept of de inspiratie die erachter zit, maar gaat soms ook over het materiaal of het kleurgebruik. Altijd wel iets te vertellen over een ontwerp.

Supersterk tapijt

Zo vind ik zelf deze blikvangers zo leuk vanwege de oorspronkelijke eenvoud, die ik dan ook heb behouden. Net als het oude ontwerp, dat je
misschien wel herkent van vroeger. Al snel wist ik dat ik niets liever wilde dan deze beauty’s bekleden met Tretford tapijt. Een match made in
heaven volgens mij. Het tapijt is supersterk, waardoor de stoelen nu weer heel veel jaren meegaan. Daarna gaat iemand anders er misschien weer mee aan de slag. En ontstaan er weer nieuwe verhalen. Zoals over die kleurrijke stoelen uit Harderwijk waarvan de met tapijt beklede zittingen maar niet willen slijten…

Meer over BICA

Bianca van Schie is zelfstandig interieuradviseuse, -styliste en -ontwerpster en woont en werkt in Harderwijk. De door haar gerestylede
stoelen zijn in het januarinummer van 101 Woonideeën gepubliceerd.
www.bicastyling.nl

2016-04-10T15:00:42+00:00

Bestel kleurstalen

(max. 10 stuks)
Verfijn uw keuze
{{ category.name }}
{{ child_category.name }}
{{ product.post_title }}
{{ active_product.post_title }}
Bekijk winkelwagen