De Groene Passage; lifestyle walhalla voor duurzaam wonen, eten en nog veel meer

Home/Diversen/De Groene Passage; lifestyle walhalla voor duurzaam wonen, eten en nog veel meer

Wat nog geen twintig jaar geleden nog voorbehouden leek aan een kleine groep milieubewuste mensen,  is vandaag de dag jaar een breed gedragen trend: je inzetten voor het behoud van de aarde en die keuze mee laten wegen bij je aankopen.

Tretford-Tapijt-vanbinnen-duurzaam-wonen

Marc van Remundt toont het duurzame tapijt van Tretford in zijn winkel.

Vanbinnen natuurlijk wonen

Marc van Remundt en Anieta Suiker hadden dit besef al toen zij in 1994 in de Dorpsstraat in Overschie een winkel begonnen, Vanbinnen natuurlijk wonen. Hun initiatief kwam voort uit een verlangen een positieve bijdrage te willen leveren aan een gezond binnenklimaat. Met bedden en zitmeubelen die van natuurlijke grondstoffen en op milieuvriendelijke wijze zijn gemaakt en waar je heel prettig op kunt zitten of liggen, omdat ze je lichaam optimaal ondersteunen.

Fair trade vloerbedekking, verf, meubels, keukens

In 1997 konden zij hun winkel onderbrengen in De Groene Passage en hun assortiment flink uitbreiden met onder meer natuurverven, meubels, keukens, vloeren en sfeervolle decoratiespullen. Bij het maken van de producten is rekening gehouden met het milieu en met uw gezondheid. Het hout voor meubels en vloeren is afkomstig van Europese, gecontroleerde bossen. De verf is plantaardig en ruikt lekker. Voor mensen met allergieën is er volop keus. Voor een smaakvolle, comfortabele en bovendien duurzame inrichting. Alles in de winkel heeft het label fair trade, wat inhoudt dat de artikelen onder mens- en milieuvriendelijke omstandigheden worden gemaakt en de (vaak kleine) producenten een eerlijke prijs krijgen.

De Groene Passage: negen eerlijke winkels voor mens, milieu en dierenwelzijn.

Mens- en milieuvriendelijk winkelcentrum De Groene Passage, gevestigd in hartje Rotterdam, bied je een breed scala aan artikelen die passen bij een duurzame lifestyle. De Groene Passage is een voor Europa uniek samenwerkingsproject van negen winkels die op mens-, milieu- en diervriendelijk gebied samenwerken.
Zo kun je voor al je dagelijkse boodschappen terecht bij de natuurvoedingssupermarkt & -drogisterij Gimsel, je biologische vlees en vleeswaren haal je bij bio-ambachtelijke slagerij, alles voor in je woning vind je bij Vanbinnen, voor een ‘eerlijk’ cadeautje stap je binnen bij de Wereldwinkel, voor dat ene speciale boek ga je naar Labyrint, en een cursus, workshop of volledige opleiding volg je bij het Oost West Centrum en … als je moe maar voldaan bent uitgewinkeld, rust je even uit bij restaurant Spirit – breakfast, lunch & dinner- voor een heerlijke kop koffie of een lekkere biologische maaltijd.

Meer weten?

 

 

2017-03-08T14:17:40+00:00

Bestel kleurstalen

(max. 10 stuks)
Verfijn uw keuze
{{ category.name }}
{{ child_category.name }}
{{ product.post_title }}
{{ active_product.post_title }}
Bekijk winkelwagen