Hoe creëert u de beste akoestiek?

Home/Diversen/Hoe creëert u de beste akoestiek?

Heeft u last van hinderlijke nagalm, omgevingsgeluiden of om elkaar goed te verstaan? Met een wandkleed kunt u de akoestiek in uw woonkamer, hal, kantoor, klaslokaal of andere ruimtes als uw muziekkamer thuis of geluidstudio verbeteren. U heeft geen hinderlijke nagalm meer en u heeft bovendien één of meerdere fraaie kunstwerken aan de muur. Daarbij draagt een goede akoestiek bij aan de kwaliteit van de leer-, woon- en werkomgeving. Nagalm en omgevingsgeluid is een veel voorkomend probleem. Dit komt door de tendens van het gebruik van harde materialen in het interieur. Wanneer er vervolgens geluidsabsorberende materialen worden toegepast, zoals gordijnen en tapijt, kun je de nagalmtijd verminderen. Gobelin De oudste wandtapijten dateren reeds uit de 13e eeuw. De belangrijkste productiecentra waren toen Parijs, Doornik en Atrecht. De term gobelin wordt in het Nederlands gebruikt voor wandtapijt in het algemeen, maar duidt meer specifiek op de afkomst van het wandtapijt uit de Manufacture des Gobelins in Parijs.

Keizer Karel V was een echte mecenas voor de wandtapijtenindustrie. Hij gaf ter gelegenheid van zijn kroning in Aken de opdracht voor de negen imposante wandtapijten ‘Los Honores’. Die stelden verschillende deugden voor, die een goed heerser in acht moest nemen. Keizer Karel was bijzonder gehecht aan die tapijten. Ze reisden overal met hem mee om hem te herinneren aan de kwaliteiten die van hem verlangd werden.

 

Het succes van het wandtapijt als decoratie is deels te verklaren door het mobiele karakter ervan. Vorsten en edellieden konden op vrij eenvoudige wijze een serie wandtapijten van hun ene residentie naar de andere meenemen. Aan het Bourgondische, Spaanse en Habsburgse hof stonden wandtapijten synoniem voor rijkdom, luxe, prestige en macht. Wandtapijten vormden meestal reeksen. Ze dienden om kastelen op te fleuren en tocht te weren. Wandtapijten die tuinen afbeelden, gaven op winterse dagen een aangename indruk. Daarnaast hebben wandtapijten ook een akoestisch effect. In kerken worden wandtapijten opgehangen voor speciale gelegenheden. Bron: Wikipedia.

Akoestisch wandkleed of vloerkleed Mede door de karakteristieke structuur van Tretford tapijt in combinatie met de toegepaste grondstoffen kunt u gemakkelijk een betere akoestiek en zo een rustigere en meer productieve leer- en/of werkomgeving creëren. U kunt ons tapijt namelijk perfect op de vloer, maar ook op de wand, bijvoorbeeld als prikbord, toepassen. Wij laten u inspirerende voorbeelden zien van een ruimte met en zonder vloerkleed, maar ook een kinderkamer, al waar het tapijt doorloopt op de wand.

 

 

Heeft u ook een bijzonder wand- of vloerkleed? Laat het ons zien!

 

 

2017-03-08T14:17:40+00:00

Bestel kleurstalen

(max. 10 stuks)
Verfijn uw keuze
{{ category.name }}
{{ child_category.name }}
{{ product.post_title }}
{{ active_product.post_title }}
Bekijk winkelwagen