Hoe verwijder ik een PERMANENTE VLEK uit mijn TAPIJT!

Home/Diversen/Hoe verwijder ik een PERMANENTE VLEK uit mijn TAPIJT!
  • Tretford-Tapijt-Permanente-Vlek-Verwijderen-Tapijt-Plaatsen

Het is de NUMMER 1 NACHTMERRIE van elke tapijtbezitter. Een permanente vlek in het tapijt precies in het volle zicht. Je hebt alles al geprobeerd. Geboend. Geschrobd. De vlekkenwijzer geraadpleegd, elk wondervlekkenmiddel geprobeerd waar je je handen op kon leggen. Aan het einde van je mogelijkheden heb je er misschien zelfs een professioneel schoonmaakbedrijf erbij gehaald. En zelfs die legden het af tegen deze vlek. Uiteraard wel met achterlating van een forse rekening. Je ziet jezelf geconfronteerd met twee onmogelijke keuzes. Leren leven met de vlek of het hele tapijt vervangen. Of toch niet?

ER IS EEN MANIER OM PERMANENTE VLEKKEN TE VERWIJDEREN!

Het is voor een aantal tapijtensoorten mogelijk om de vlek te verwijderen door deze uit te snijden en te vervangen.  Alles wat je hiervoor nodig hebt zijn:

  • een schaar
  • meetlat
  • stanleymes
  • houten/kartonnen plaatje
  • een potje tapijtlijm
  • stukje overgebleven tapijt (als je dit niet meer hebt, bestel een klein stukje bij de leverancier)
  • 20 tot 40 minuten tijd

Heb je dit klaargelegd? Dan kun je beginnen. Volg de 4 stappen hieronder om voorgoed van die lelijke vlek af te zijn.

 STAP 1: SNIJ WEG DIE VLEK!

Een permanente vlek kun je uit tapijt wegsnijden

Neem het stanleymes en de lineaal en snijd een vierkant om de vlek heen. Trek dit vierkant in één stuk los en bewaar het. Let op! Het is belangrijk dat je het in een stuk verwijderd. Als het erg vast zit, gebruik een plamuurmesje of ander scherp vlak voorwerp om het los te wrikken.

STAP 2: SNIJD EEN NIEUW STUK UIT JE BEWAARDE (OF NIEUWE) TAPIJT

Tretford-Tapijt-Permanente-Vlek-Verwijderen-Tapijt-Uitknippen

Gebruik het uitgesneden stuk om een nieuw stuk met precies dezelfde afmetingen uit te snijden. Dit kun je doen als op het plaatje. Zorg dat je onder het te snijden tapijt een stuk karton of hout legt om niet in het tapijt eronder te snijden. Snij liever iets te ruim dan te kort! Snijden gaat makkelijk als je het oude stuk stevig plat drukt op het nieuwe stuk tapijt en dan je lineaal langs de snede legt. Pas het stukje daarna telkens op de oude plaats en knip het met de schaar indien nodig bij.

STAP 3: LIJMEN MAAR!

Tretford-Tapijt-Permanente-Vlek-Verwijderen-Tapijt-lijmen

Smeer zowel de ondergrond als het nieuwe stukje tapijt dun in met tapijtlijm en laat dit even drogen.

STAP 4: PLAATSEN VAN HET NIEUWE STUKJE

Tretford-Tapijt-Permanente-Vlek-Verwijderen-Tapijt-Plaatsen

Beng het nieuwe stukje aan en druk met je handpalmen ferm aan. LET OP: zorg dat je de ribbel of patroon richting aanhoudt in het tapijt. De naden van de reparatie kun je vervagen door ze iets te borstelen met een hard borsteltje zodat de haartjes, pooltjes over de naad vallen.

Gelukt?

Met de vier eenvoudige stappen kun je in veel gevallen een permanente vlek  letterlijk verwijderen uit je vloerbedekking. Sommige tapijtsoorten lenen zich er evenwel minder voor de methode omdat de randen gaan rafelen bij het snijden of de kunststofrug met de lijm is versmolten. Check dit eerst voor je de stappen hierboven opvolgt.

Wij zijn in ieder geval benieuwd naar jouw ervaringen met deze manier om permanente vlekken te verwijderen. Of wellicht heb je zelf nog andere oplossingen. Je kunt ze hieronder kwijt!

2017-03-08T14:17:38+00:00

Bestel kleurstalen

(max. 10 stuks)
Verfijn uw keuze
{{ category.name }}
{{ child_category.name }}
{{ product.post_title }}
{{ active_product.post_title }}
Bekijk winkelwagen