Reizen door Mongolië: gastvrije nomaden, ruige natuur en Kasjmir geiten!

Home/Diversen/Reizen door Mongolië: gastvrije nomaden, ruige natuur en Kasjmir geiten!

De totale leegte van Mongolië is imponerend, net zoals de prachtige natuur, waar het moderne leven nog ver weg lijkt. Van de Gobi-Woestijn, de met sneeuw bedekte bergen tot de uitgestrekte steppen, waar de wilde paarden en de nomaden rondtrekken, Mongolië is een van de meest onbewoonde regio’s ter wereld. Laat je onderdompelen in de cultuur van de nomaden, leer de oude gebruiken kennen, slaap in een ger en proef de lokale gerechten.

DE GASTVRIJHEID VAN DE NOMADEN

Zo vriendelijk en gastvrij als de Mongoolse nomaden zijn, zo onherbergzaam en ruig is de natuur waarin ze met hun kuddes Kasjmirgeiten, yaks en kamelen rondtrekken. Veeteelt is traditiegetrouw de ruggengraat van de economie.

De levenswijze van de Mongoolse herders is dan ook al eeuwenlang onveranderd. Vrijwel alle herders zijn nomaden en leven in vilten ger-tenten. De ger-tent bestaat uit een lattenwerk waaromheen een aantal lagen vilt gespannen wordt, afhankelijk van de temperatuur. Een ger-tent heeft geen ramen, alleen een deurtje, dat traditiegetrouw op het zuiden gericht is.

DE HELDEN VAN TRETFORD

Op de vlaktes van Mongolië houden de nomaden ondermeer de helden van Tretford, de Kasjmirgeiten. Dit geiten zijn niet zomaar geiten, het zijn supergeiten.  Ze leven op de hoogvlakten van Mongolië waar de temperaturen variëren van -40ºC in de winter tot 30ºC in de zomer. De Kasjmirgeiten worden in grote kuddes gehouden door de herders van Mongolië.

OOK OP EEN BIJZONDERE REIS DOOR MONGOLIË ?

Een rondreis door Mongolië wordt een reis om nooit te vergeten! Het is een uniek land met een rijke traditie en ongerepte natuur. Bij een bezoek aan Mongolië ligt de nadruk op de cultuur, het landschap van de steppen en de levenswijze van de Mongolen. De woeste strijders, de horden van Djenghiz Khan, zijn tot rust gekomen, maar hun verleden hebben ze niet vergeten. Het reizen door Mongolië vraagt een bepaalde aanpassing aan het nomadenbestaan, primitief maar juist daarom bijzonder. U slaapt in kleine kampen met ger-tenten (aangepast voor toeristen en met op het terrein toiletten en simpele douches). U geniet onderweg continue van de prachtige natuur. Maak een rondreis door Mongolië en maak kennis met dit bijzondere land. De beste periode voor een bezoek aan Mongolië is van mei tot en met september. De winters in Mongolië zijn bitter koud. Het klimaat in de lente en herfst is zeer mild, hoewel het ‘s nachts kan vriezen. De natuur is deze maanden op zijn mooist. Ook de zomer is een prima periode om het land te bezoeken. Mongolië, zonder twijfel een van de mooiste landen van de wereld.

Tip:

VNC Asia Travel is al bijna 40 jaar reisspecialist naar Azië. De medewerk(st)ers en reisleid(st)ers zijn zowel toeristische professionals als landendeskundigen. VNC heeft speciaal voor u bijzondere reizen naar Mongolië samengesteld met exclusieve extra’s.

Zie www.vnc.nl/mongolie

Bezoekadres: Izaak Evertslaan 1 – 6814 JH  Arnhem

Telefoon +31 (0)26 303 0160 – info@vnc.nl

2017-03-08T14:17:40+00:00

Bestel kleurstalen

(max. 10 stuks)
Verfijn uw keuze
{{ category.name }}
{{ child_category.name }}
{{ product.post_title }}
{{ active_product.post_title }}
Bekijk winkelwagen